Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

8 Νοεμβρίου Ημέρα των Αρχαγγέλων και της Πολεμικής Αεροπορίας


Στις 8 Νοεμβρίου γιορτάζουμε τους αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ.
Ο αρχ. Μιχαήλ θεωρείται από το λαό ότι είναι ο ψυχοπομπός άγγελος, δηλ. μεταφέρει τις ψυχές στον ουρανό. Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές, όπως τη Θράκη, υπάρχουν κάποιες προλήψεις και ο κόσμος δεν αφήνει τη μέρα αυτή τα παπούτσια του έξω από το σπίτι, για να μην τα δει ο Αρχάγγελος και «ενθυμηθεί αυτούς και αναλάβει εκ της ζωής». 
Ο Γαβριήλ είναι ο Αγγελιοφόρος. Το όνομά του σημαίνει «ο άνθρωπος του Θεού» ή «ο γενναίος του Θεού». Στην Καινή Διαθήκη στέλνει τους βοσκούς την Άγια Νύχτα της Γέννησης στη Βηθλεέμ, για να δουν και να προσκυνήσουν το Νεογέννητο - Σωτήρα, αλλά και δίνει το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού στην Παναγία μας.
Και οι δύο είναι προστάτες της Πολεμικής Αεροπορίας. Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) είναι το τρίτο “Όπλο” των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελεί και την πολεμική αεροπορική ισχύ της Ελλάδας. Πρώτιστη αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας είναι η φύλαξη και προστασία του Ελληνικού Εναέριου Χώρου, από κάθε είδους παραβάσεις ή παραβιάσεις, η παροχή εναέριας υποστήριξης σε επιχειρήσεις τόσο στον Ελληνικό Στρατό όσο και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, και παράλληλα η έρευνα και διάσωση, πυρόσβεση, καθώς και η παροχή κάθε δυνατής ανθρωπιστικής βοήθειας ακόμα και σε άλλες xώρες όταν παρίσταται έκτακτη ανάγκη. Το σύνθημα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι «Αίεν Υψικρατείν»το οποίο σημαίνει «Πάντοτε να κυριαρχείς στα ύψη», το έμβλημα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας αναπαριστά αετό σε πτήση μπροστά από το κυκλικό διακριτικό της.







Το δισέλιδο αυτό δόθηκε στους γονείς ...
Τι θα ζητούσα από τους Αγγέλους...









Η πρώτη πτήση στην ιστορία...







Προνήπιο, στο όνομά του βάζει την "υπογραφή του".
Βάφουμε ρολά, από την προηγούμενη ημέρα, τοποθετούμε γλωσσοπίεστρο για φτερό...

Έτοιμοι για απογείωση...



 Χρόνια Πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου